Design a site like this with WordPress.com
Per començar

Marçal Mora videoproduccions

Realització i edició de vídeos, fotos i 3D

Dragut

img_8573
Alex Ricart

DRAGUT

NOVA  PRODUCCIÓ PER A CINEMART  PEL  JUNY 2017  

Proposta:

Amb l’Associació CinemArt  i amb el recolzament de l’Ajuntament estem preparant un curtmetratge de ficció sobre el sanguinari  DRAGUT, pirata turc del segle XVI que va assetjar la vila de Pineda de Mar, un personatge significatiu pel poble, ja que a la porta de l’església hi ha escrit un esgrafiat al seu nom, I que creiem que entitats, associacions i la gent del poble pot participar activament per a fer possible aquesta ficció per recrear els fets i fer possible aquest projecte.

 

Per poder encarrilar aquest tipus de participació ciutadana a gran escala, comptem amb l’experiència de l’any anterior, el 2016 on vam projectar MAJOR, 57 un curtmetratge basat en la vida de Manuel Serra I Moret i la seva dona la Sara Llorens. L’estrena del curt es va fer a la plaça Espanya dins les activitats del festival de curtmetratges que preparem cada any en aquesta vila. A l’acte inaugural on es projectà hi van assistir més de 500 persones ,  va participar també en directe l’escola Municipal de Música de Pineda de Mar, sens dubte un èxit sense precedents en aquest format que presentem i que aquest 2017 volem repetir amb el projecte DRAGUT. Des de la regidoria de cultura de l’Ajuntament, passant per l’arxiu de la ciutat i com no, de les entitats de la població us volem fer partícips amb el major nombre possible.

Sinopsi

Per fer possible això, voldríem començar per enregistrar l’arribada a la platja de pirates turcs, un mercat de la vila i un enfrontament ficcionat.

El projecte,  promogut per els organitzadors de CinemArt, recrearia l’arribada i la fugida dels pirates turcs. Volem escenificar  les darreres hores de l’atac de la Pobla de Sa Boada, l’actual Pineda de Mar. On els propis personatges principals, secundaris i figurants fossin tota aquesta gent de la vila que volgués sortir al curt. Per fer que el document sigui espectacle, les imatges resultants tindrien un fil argumental inventat tot i que es basa en un fet històric de la vila, l’entrada dels pirates turcs. La història dels vilatans també serà rellevant, així com la caracterització dels personatges i de l’entorn en general esperant simular aquella època.

De tot aquest esforç ciutadà, ens agradarà poder proposar-lo al poble a principis d’any com un espectacle que projectarem al CinemArt 2017 i amb l’al·licient que durant tots aquest mesos, qualsevol entitat, escola i demés, proposi fer servir el tema pirata i en DRAGUT per les seves activitats anuals.

Amb aquesta base i l’experiència ens creiem amb prous elements visuals per fer un pas més  i intentar convèncer a  les entitats per realitzar aquest projecte d’en DRAGUT. Per això els emplaçaríem amb una carta  I faríem una presentació oficial del projecte  obert a tothom per donar més detalls del projecte.

 

Apuntar-se: Enviar e-mail

A %d bloguers els agrada això: